marți, 19 decembrie 2017

Foaia literar-istorică...Poarta amintirilor, la nr. 13

- Ce faci doar pentru tine moare odată cu tine, doar ce faci şi pentru altul, aia rămâne. Ne spunea într-un interviu binecunoscutul academician Dinu C. Giurescu.
A fost şi a rămas un motto care mi-a dat de gândit şi, seamănă mult cu preocupările mele, prezentate deseori şi-n revista                   ,,Uscând o lacrimă".
Privitor la acest număr 13, al foii literar-istorice ,,Poarta amintirilor" un motto preluat din propriul volum ,,Ziceri", ne spune:
- Când ai rădăcini adânci în respect şi dragoste de ţară, poţi hrăni sufletul chiar şi când insolenţii te blochează.
În cuprinsul său, amintiri de ieri, sunt prezentate, pe scurt brâul ,,Perţarii", Un grup de dansatori ai anilor 1960, din Lopătari, judeţul Buzău. care au făcut istorie. În amintirile de astăzi, sunt prezentate ecusoanele membrilor filialei Buzău a Ligii Scriitorilor, confecţionate de colega noastră Elena Căpăţînă, precum şi afişul sărbătorii din 09 decembrie 2017. Un titlu privind surprize, bucurii...sunt prezentate de poeţii şi scriitorii:Vasilica Ilie-Bucureşti, Voichiţa Vereş-Cluj Napoca, Gheorghe Postelnicu- Pârscov, Valentina Balaban - Brăila, Florin Grigoriu- Bucureşti, Roxelana Radu- Buzău, Claudia Motea-Bucureşti, Nicolette Orghidan- Braşov, Elis Beth- Buzău. Se continuă cu date din ultimul număr al revistei ,,Uscând o lacrimă dar şi un scurt comentarriu de la fosta sărbătoare a Şcolii Gimnaziale ,,Mircea T. Bădulescu", prezentând şi câteva ilustrate.
Pe cea de a IV a pagină, se află convocarea Ligii Scriitorilor la ,,ampla manifestare", privind alegerile din 30 noiembrie de la Cluj Napoca, prezentată de Preşedintele Ligii Scriitorilor, Al. Florin Ţene, membru corespondent al Academiei Româno-Americană.
.În partea a doua a paginii, sunt publicate revistele primite: ,,Întrezăriri", ,,Versuri şi proză",,,Cartelul metaforelor", ,,Renaşterea ruşeţeană",
O parte din acest număr, a fost dăruit la întrunirea cu invitaţii prezenţi la  Centrul Ligii Scriitorilor de la Cluj Napoca în 30 noiembrie 2017,( unde a fost o reuşită, mulţumim organizatorilor, mulţumim distinsului scriitor Gavril Moisa), dăruită invitaţilor speciali, talentaţilor  actori care au făcut deliciul sălii din Amfiteatrul  Centrului Judeţean de Cultură, George Vlaicu şi Elena Silvia Săracu de la Teatrul  NOSTRUM Bucureşti, la Sărbătoarea din 09 decembrie 2017 a filialei de la Buzău.şi a altor distinşi colegi, colege de la Filiala Buzău a Ligii Scriitorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu