luni, 28 mai 2012

Campania electorală, Europa şi...găina!

De 15 zile în România, politicienii prin reprezentanţii lor ori ei personal, fie-n caravane, fie la picior, străbat localităţile pe străzi sau pe uliţi, cerând locuitorilor să voteze pe candidatul prezentat prin  afişaje şi sloganuri, care mai de care mai... pompoase!.
Mergând înspre nivelul concretului, în judeţul de interferenţă, judeţul muntean ce se învecinează cu Moldova, prin judeţul Vrancea, cu Ardealul, prin judeţul Covasna şi Braşov, cu judeţul de la Dunăre Brăila şi cu judeţele Prahova şi Ialomiţa, reamintim eventualilor cititori câte ceva. Pentru cine nu a avut timp să se documenteze, acest judeţ se numeşte Buzău.
Astăzi, dincolo de ploile abundente, Campania electorală este în toi. Caravanele străbat, Valea Buzăului, de la Buzău, Măgura, Vipereşti, Cislău, Pătârlagele, Nehoiu, Siru ori Gura Teghii; Valea Slănicului, de la Buzău, Săpoca, Cernăteşti, Beceni, Vintilă Vodă, Mânzăleşti şi Lopătari; Zona Oraşului Râmnicul- Sărat şi-o serie de comuni din jur precum, Râmnicelu, Boldu, Balta-Albă, Vâlcele, Topliceni, Gebănu şi Puieşti; Zona Oraşului Pogoanele şi-o serie de comune, Ţinteşti, Smeeni...Padina, ori zone precum Săhăteni, Năeni, Berca, Pârscov, Bozioru,  Pietroasele, Mihăileşti, Gherăseni ... Candidaţii cei mai reprezentativi pentru Consiliul Judeţean sunt, 2 senatori şi un administrator în domeniu, actualul Preşedinte al Consiliului Judeţean, cel care pe drept se poate lăuda cu Noua Maternitate, un gigant lăcaş, situat pe strada Victoriei din Buzău, ce poate concura cu cea mai mare din România, cu ,,Drumul Vinului''...Pe drumul Caravanelor se aud voci de tot felul, votanţi satelor exprimându-şi îngrijorarea că Europa mai pune la cale, precum povestea ,,gripei aviare'', distrugându-ne găinile noastre pentru a avea europenii unde să-şi vândă oule, astăzi chestiunea ţăranilor este chestiunea cu laptele, preconizându-se că Europa mai pune la cale să nu mai putem să-l comercializăm.
Despre alegerile privind Primăriile, se dau lupte grele. Multe chestiuni încearcă să aducă normalitatea, există şi oameni care au încercat şi încearcă să sfinţească locurile dar, sunt şi chestiuni ce nu pot fi încadrate nici măcar la ,,Cascadorii râsului''. Aşa precum primarul în funcţie din comuna Vipereşti, care fiind închis pentru luare de mită şi altele, culmea! candidează. Rudele făcându-i campanie. Chipurile, vezi Doamne! Are prezumţia de nevinovăţie. Chestia aceasta cu prezumţia, îmi aduce aminte de un banc... Vecinul, fiind acuzat că băiatul său i-a furat găina, acesta-şi întreabă băiatul:
- Ciordita-i ciricliu...?
- Ciorditai ...
- Bari?
- Bari!
Auzi măi! Spune că n-a luat-o.
Pentru a nu încheia într-un ton trist,  speranţa că românii se vor trezi şi vor alege oameni curaţi,  mulţi credem că a început să pâlpâie.